Samen met je hond.

Het advies en werkboek voor de nuchtere hondeneigenaar.


Eind 2021 brengen Cheyenne en ik het boek: Samen met je hond, een no- nonsense werk en advies boek uit. 

Tekst: Stefanie Kruizinga Illustraties & Vormgeving: Cheyenne Nieuwenhuizen.

De inleiding:

"Ik heb dit boek samengesteld met de praktische, nuchtere hondenbezitter in gedachten. Jij dus!

Het hele gezin, dus ook de kinderen worden meegenomen in dit boek. In mijn ogen is het erg belangrijk ieder gezinslid te betrekken bij de opvoeding van de hond. Ongeacht de leeftijd.

Dit boek is geschikt voor de hondenbezitter met een pup, maar ook voor de volwassen hond. 

Dit werkboek is tot stand gekomen omdat ik mij als trainer kan voorstellen dat het als (beginnend) hondenbezitter soms erg lastig is te weten wat nu ‘goed’ en wat nu ‘fout’ is.

Er zijn tegenwoordig zoveel trainingsmethodes, wat is nu juist?

Laat ik beginnen te zeggen dat er zoiets bestaat als de ‘enig juiste methode.’ Ook mijn ‘methode’ is niet zaligmakend. Ik zal in dit boek een basis bespreken, want trainen is maatwerk. Dit boek vervangt dus ook geen goede hondenschool.

Elke baas en elke hond is uniek, daarnaast is elke baas - hond combinatie weer uniek.

Wat voor de ene baas en hond geweldig kan werken, past misschien helemaal niet bij jou en jouw hond.

Ik ben zelf bijvoorbeeld een groot voorstander van de ‘clicker methode’.  Ik denk dat dit een hele mooie methode is om te gebruiken, zeker voor het aanleren van nieuwe dingen bij je hond. Ongeacht zijn of haar leeftijd. Daarnaast kan je deze methode goed inzetten bij honden waar je niet aan kan/of wil zitten omdat deze hond  daar om wat voor reden gevoelig voor is.

Maar tegelijkertijd weet ik ook uit de praktijk dat veel mensen de clicker om verschillende redenen erg lastig vinden. Zeker in het begin. Daarom probeer ik je met dit boek te informeren over de mogelijkheden die er zijn, zodat je altijd kan kiezen voor plan B.

Ik hoop je te kunnen  informeren en een algemene (brede) basiskennis mee te geven als het gaat om de hond, zijn gedrag en wat je allemaal kan doen met je beste maatje.

Veel (lees) plezier!"

Stefanie Kruizinga

Kynologisch instructeur





Pico & Bello (verschoven naar 2022)

Pico is het hondje dat uit mijn potlood is ontstaan. Hij is een combinatie van hoe ik altijd mijn oude staffie tekende en mijn fantasie. Cheyenne, van Streetdog Creations heeft haar sausje er overheen gegoten en de puntjes op de i gezet, et Voila! Hier is Picco!

Ik heb wilde plannen met hem, ik zie hem al allerlei avonturen beleven. Deze avonturen worden vastgelegd en uitgebracht in de vorm van een super tof kinderboek.

Verwachte datum uitgave: Zomer 2021

Vind je het leuk zijn avonturen te volgen? Check zijn  Insta: @pico_bello_adventures


 
E-mailen
Bellen